Selänturvehaudehoito ja hieronta

Selälle levitetään n. 50˚C turve, joka peitetään muovikelmulla ja lämpöpakkauksilla. Hoidettava peitellään hyvin, jotta lämpö säilyisi riittävän kauan. Turvehauteen vaikuttaessa (20 min) hierotaan jalkoja. Turve poistetaan imukupilla hieroen, jonka jälkeen iho pestään vielä lämpimien märkien pyyhkeiden avulla. Tämän jälkeen tapahtuva klassinen hieronta uppoaa hyvin lämpimiin ja rentoutuneisiin lihaksiin. Hoitoaika on 1h ja 30 min.

 

Koko kehon turvehaude

Koko keholle levitetään lämmin turve ja hoidettava kääritään kelmuun, lämpöpakkauksiin ja peitteisiin. Haude vaikuttaa 30 min, jonka jälkeen pakkaukset ja kelmut poistetaan ja hoidettava pääsee peseytymään suihkuun. Jälkihikoilu on hoidon jälkeen runsasta, joten 20 min. lepäily on suositeltavaa. Turvehoito koko keholle ei sovellu sydän- ja verisuonitautia sairastaville.

Hoitoaika n. 1 h 30 min.

 

Turvekasvohoito

Kasvoille levitetään lämmin hoitoturve, joka peitellään kostella kankaalla ja lämpimällä kostealla pyyhkeellä. Hauteen annetaan vaikuttaa 20 min, jonka aikana hierotaan jalkateriä.

Turve pestään pois pesulapuilla ja kasvot pyyhitään suoveteen tehdyllä kasvovedellä. Lopuksi hierotaan kasvot, niska ja pää. Hoitoaika 1 tunti. Hoito syvä puhdistaa ja ravitsee ihoa.

 

Turvesauna hoito

Huoneenlämpöinen turve levitetään puhtaalle, saunan lämmössä herätellylle iholle. Miedoissa löylyissä istuskellaan 20 min, jonka jälkeen turve huuhdellaan pois vedellä. Pesuaineita ei käytetä.

Saunahoidon voi varata yksittäinen asiakas tai 2-4 hengen ryhmä.

Virkistyspäivien viettoon erilaisille ryhmille, polttariporukoille tai ohjelmanumeroksi illanviettoon. Turvesaunahoito ryhmässä on hauskaa suomalaista yhdessäoloa, joka jättää keveän ja rentoutuneen mielen ja pehmoisen ihon.

Rempseä nauru raikuu lauteilta, kun yhdessä saa ihastella kaverien tummaa muodonmuutosta. Roolit ja velvoitteet unohtuvat ja on kerrankin lupa olla hulvaton lapsi.

Turvehoito

Suomalaiseen sielunmaisemaan kuuluu suo. Moni viehättyy sen muhevasta aromikkaasta tuoksusta, joka kätkee sisäänsä myös runsaasti ihoa ja kehoa hoitavia humusaineita sekä hivenalkuaineita. Keskieurooppalaiset ovat osanneet hyödyntää turpeen hoitovaikutusta jo lähes 200 vuoden ajan, kun meillä Suomessa turpeella hoitaminen kulkee vielä lapsen kengissään.

 

Hoitoturve on syvältä suosta nostettua hyvin maatunutta rahka- tai saraturvetta. Se on täysin puhdas luonnon tuote, jossa ei ole mitään lisäaineita. Turvehoitoja voi käyttää tukihoitomuotona lihaskipuihin, nivelreumaan, hormonihäiriöihin esim. vaihdevuosivaivoihin, erilaisiin ihottumiin, kihtiin ja aineenvaihdunnan parantamiseen.

Turvehoidot suositellaan otettavaksi 3-5 hoitokerran sarjana.

Turvehoidon jälkeen on syytä nauttia runsaasti vettä, sillä aineenvaihdunta vilkastuu ja kehossa olevat kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Hoidon jälkeen olosi on keveä ja rentoutunut.

 

Lisää tietoa hoitoturpeesta www.lehtopeat.com

gallery/img_0488
gallery/img_0479_2