gallery/pict12

Aromaterapia kietoo sinut tuoksuihin ja öljyihin, jotka hoitavat mieltäsi ja kehoasi sekä ulkoa että sisältäpäin.

Aromaterapia käsitteen keksi vuonna 1928 ranskalainen kemisti Rene-Maurice Gattefossen, mutta jo persialaisen lääkärin Avicennan aikoihin (980 -1037) tiedettiin aromaattisten kasvien parantavasta voimasta. Myöhemmin kansan lääkintä ja muu kokemusperäinen tieto sulautui aromaterapiaksi, jonka pyrkimyksenä on hyödyntää kasvien haihtuvien öljyjen parantavia ominaisuuksia. Viime vuosina eteeristen öljyjen tutkimusta on lisätty yliopistoissa ja sairaaloissa kautta maailman ja tällä hetkellä onkin laajaa ja perusteellista tietoa eteeristen öljyjen koostumuksesta ja ominaisuuksista.

Aromaterapiaan käytetään kukista, lehdistä, hedelmistä, kuorista, pihkasta ja juurista saatavia aromaattisia haihtuvia öljyjä. Aromaterapiassa yhdistyy kasvin kaksi eri ominaisuutta; aroma on kasvin luonnollinen tuoksu, joka tuottaa mielihyvää ja vaikuttaa tunteisiin monin eri tavoin, terapialla tarkoitetaan kasvin luonnollisia parantavia ominaisuuksia. Haihtuvat öljyt pääsevät elimistöön eri tavoin. Iholle hierottaessa ne siirtyvät verenkiertoon. Hengitettyinä ne siirtyvät myös keuhkojen kautta verenkiertoon tai vaikuttavat hermoston impulssien kautta suoraan aivojen limbiseen järjestelmään, joka osallistuu esim. motivaation ja tunnetilojen sekä tahdosta riippumattomien toimintojen säätelyyn.

Suurin osa ihmisen sairauksista johtuu jonkin asteisesta stressistä, joten aromaterapia soveltuukin mainiosti erilaisten stressioireiden hoitoon. Tuoksuilla on mieltä tyynnyttävä tai aktivoiva vaikutus. Öljyjen imeytyminen verenkiertoon ja rentouttavat hierontaotteet auttavat kehoa ja mieltä päästämään irti jännityksistä, jotka ovat kertyneet lihaksiin. Näin kehon omat parantavat voimat pääsevät esteettä liikkeelle.

Aromaterapiassa valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan 2 tai 3 kolme eteeristä öljyä, jotka yhdistetään pohjaöljyn kanssa. Pohjaöljynä käytetään puhtaita kylmäpuristettuja öljyjä. Öljy hierotaan koko keholle rentouttavin ja rytmisin liikkein. Hieronnassa yhdistetään sidekudos-, lymfa- ja klassisen hieronnan otteita. Hoidon jälkeen on syytä varata itselleen aikaa lepäilyyn, sillä öljyjen vaikutus kehossa on vasta alkanut ja ns. hoitoprosessi on lähtenyt liikkeelle. Suositeltava hoitokokonaisuus on 3 hoitokertaa 2-viikon välein.

Aromaterapia